2011-09-09

Connection error

Jag är ju sämst på att uppdatera bloggen dagligen. Så istället för mindre inlägg dagligen så kommer ett superinlägg en gång i veckan. Så vill jag ju inte ha det.
Just nu hinns det inte med, men snart ska jag ta tillbaka makten över mitt bloggande!

Så här kommer nu en "kort" update om veckan som gått:

Tisdag
Förberedde mat och fika för att på kvällen hade vi bjudit in Mange,Lina,Sixten och Lasse,Mia,& Fanny på födelsemiddag för att fira att Fellan blivit stor!
Det var så kul och så härligt att vara samlade. Sist vi sågs alla så var Fanny nyfödd, det måste vara ca 1½ år sedan.
Många barn och mycket skratt. Hoppas på att det inte dröjer tills nästa gång!





Onsdag
Åter dags för mammaluch med VG-mammorna (VattenGympa). Denna tisdag så var träffen hemma hos Anne-Li på Gärdet. Jag och Molly åkte kollektivtrafik dit eftersom jag inte kör i stan och definitivt inte på Valhallavägen! Vi åkte och lämnade Fellan på dagis sen tog vi bilen till pendeltågstationen. Ut med barnvagn och barn och packning i ösregn, sen pendel in till Centralen. Där funkar inte hissen så jag fick hjälp av en snäll tjej att bära ner vagnen. Snabbt bort till tunnelbanan för vidare färd, men då funkar inte den hissen heller!!
Åka ner för rulltrapporna på centralen med 7000 stressade människor bakom en och lite osäker på rulltrapporna eftersom jag fastnat i en när Felix var liten så där stod jag och stirra.
Tillslut frågade jag en som jobbade där om det fanns andra alternativ till att ta sig ner. Näpp, så han tog vagnen ner för trapporna och jag tog Mollsan. Blir så glad av hjälpsamma människor!
Väl hemma hos Anne-Li så åt vi räksallad och timmarna flöt på så snabbt. Shit, kl blev 14 och jag ska hämta Felix senast kl 15. Ringde farfar som ställde upp och åkte och hämtade Fellan. Världens bästa farfar!
Tillbaka på centalstationen och samma procedur igen utan fungerande hissar..
Hämtade Fellan och sen hem.. Pust, det tar på krafterna att äta lunch =)


Torsdag
Tog det lugnt hemma, sen kom Eva på besök. Hon är höggravid och hade BF igår söndag. Vi snackade på ända fram till 14 då jag var tvungen att hämta Fellan.
Hon åkte till BM för att kolla status på bebisen =)
Jag, Felix och Molly tog det bara lugnt på eftermiddagen.

Fredag
På fredagar är Felix ledig från dagis och vi brukar hitta på rätt mycket.
Har dock bestämt att i fortsättningen så ska fredagarna vara pysselfredagar!
F behöver utveckla det finmotoriska och varva ner eftersom mån-tor och helgerna här hemma är rätt fartfyllda.
Så nu ska vi pussla, pyssla, måla, pärla, baka och bara ta det lugnt.
Tyvärr blev just denna fredagen väldigt trist och opysslig.
Barnen sov efter lunch, men efter att vi ätit lite mellis så gick vi bort till lekparken en stund. Det var skönt med frisk luft.
En annan sak som jag vill införa är hämtmat på fredagar. Laga middag med två barn hemma själv är lagom kul och jag får inte riktigt till det så hämtmat är ju perfekt!
Felix har nämligen kommit på att medan jag ammar så kan jag inte göra nått, varken hjälpa eller banna. Så numer hittar han oftast på sina bus medan jag ammar.. Smarta busiga unge =)





Det absolut roligaste denna fredag var att jag hade ett missat samtal från Eva vid 08:15! Shit tänkte jag, hon ringer aldrig så tidigt. Kan bara betyda en sak, att hon fått BEBIS! jajjemen! Kl 06.37 så föddes det en liten parvel som är så toksöt! Förlossningen hade gått fort. Hon vaknade vid 04 med smärtor och sen gick det i ett.
Eva superkvinnan, gör sin ANDRA förlossning utan ett enda bedövningsmedel!
Grattis till er nya familjemedlem!

Lördag
Dop för Dennis!
Katarinas son Dennis skulle döpas och vi fick äran att bevittna denna ceremoni! Det var ett fint och lagom långt dop. Efteråt serverades det en kakbuffé utan dess like!
Vi stannde en stund och umgicks, men sen var det hög tid att bege oss hemåt.
Ett litet stopp på Coop innan för att handla inför Felix barnkalas han skulle ha på söndagen.
Lördagkvällen spenderade vi med att städa =) Jippie!

Söndag
Barnkalas för Felix!!
Upp på morgonen och fixa tårta till kalaset, städa det sista och sen göra oss själva i ordning!
Felix kompisar; Jacob, Naod och Norah kom hit med sina föräldrar och syskon. Dom lekte på baksidan, fikade på tårta och lekte mera. Vi vuxna hängde i köket och sörplade kaffe. Två timmar flöt förbi fort och kalaset avslutades med fiskdamm och godispåse. Vi hade gjort det så enkelt för oss och det var så lyckat! Tyckte iallafall vi och Felix. Inga planerade lekar eller tidsschema, så skönt!
Mindre skönt var väl att Danne gjorde en härlig smygare på mig. Det ser ut som om han ska gosa in sig i min nacke, men i själva verket så sniffar han på mig och sen viskar han i mitt öra "du luktar svett"! AAHHHhhhh!!!
Konstigt tänker jag eftersom jag precis duschat. Visst jag svettades mycket men inte så att det skulle börja lukta väl!? Försöker hålla mig på avstånd från dom andra men hur lätt är det i ett kök som känns som 2 kvadratmeter.
Inser sen att jag tagit på mig en klänning som legat i en påse sen förra sommaren. Troligtvis har jag INTE tvättat den innan den åkte ner i påsen. Härligt Tessan, fräsch tjej du är!
När gästerna gått talade Danne om att det luktat i hela köket! Fan vad jag skäms! Jag hoppade in i duschen igen och går väl numer under namnet "SvettTessan" i folkmun!

Over and out...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar