2012-04-05

Skärtorsdag!

Lite av min specialitet just nu är att laga mat och att laga mat på vad vi har hemma. Jag planerar inte så mkt utan kollar vad som finns i kyl,frys och skafferi.
Sen har jag blivit otroligt bra på att återanvända matrester och att inte slänga kanter/ändar eller lite mjuka grönsaker.
Förr slängde jag allt jämt, minsta lilla skavank så åkte rakt ner i soporna! Men det är inte hållbart i längden.
Framförallt så är det dyrt!
Så igår lagade jag middag på:
Kryddiga korvar, broccoli, purjolök, lite skrumpna svampar, en kant på en röd & orange paprika, en bit zuccini, och en halv rödlök!
Fräste allt i lite rapsolja utom broccolin som jag la ner i grytan sen.
Hällde i passerade tomater, creme fraiche och matlagningsgrädde och massvis med örter och kryddor!
Resultatet blev SUPERgott! Som vanligt! =)













Idag skickade vi iväg Felix till dagis utklädd till påskkärring! Så fin var han! Och med det kommer väl påskkärringarna och plingar på vår dörr ikväll!? Tur att vi inte är hemma.. hihi!
Jag minns att när jag var liten så satt vi i flera dagar innan och målade påskkort att ge bort och önska glad påsk till alla vi plingade på hos, sen hoppades vi självklart på mycket godis och inga frukter! Men dom senaste åren har det kommit hit flera barn som är outklädda och inte har dom nått med sig, möjligtvis ett kort där dom skrivit "glad påsk" med blyerts! Hallå!! Tack säger jag och stänger dörren! =)

Nu sover Molly, tvättmaskinen snurrar för fullt och det ska den få göra hela dagen! Jag och Molly ska ta en promenad i solen efter lunch men just nu så slappar jag. Ska slösurfa lite framför datorn för det tycker jag är kul!
I eftermiddag blir det påskmiddag hos farfar, och jag undrar om jag inte ha en massa planer att sätta i verket i helgen nu när vi är långlediga!
Måste bara dubbelkolla vad D tycker!

Sen känns det väl som ett ypperligt tillfälle att ställa fram grillen, om man hade haft nån =)

*Glad Påsk alla kärringar och gubbar*








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar