2011-08-21

Veckan som gått..

...Har vi ju som sagt spenderat i Umeå!
Vi har hunnit med en hel del. Vi besökte ju Sara med familj i tisdags, det bjöds på dubbelfika och god middag. Dannes morbrors hund Simba har fått 6 stycken valpar som vi gosade med. Hur söta som helst! Tänk om man kunde få ha en hundvalp som var valp hela tiden!






På onsdagen så åkte vi till Älgens Hus och fick gosa med 3*2 tvillingpar av älgkalvar, Felix fick även rida på en stor älg! =) Det var väldigt intressant att lyssna på den guidade turen i museet som fanns där. Visste ni att älgen har 4 gånger bättre luktsinne än en hund!? Inte konstigt den smiter emellan på älgjakten!





På kvällen for Danne och Robert iväg för att jaga råddjur och skjuta lerduvor vilket det visade sig att Danne var riktigt grym på! Tyvärr så hittade dom inga råddjur men däremot en älg och hennes två kalvar. Synd att det inte var älgjaktsäsong!


Själv så gick jag och Felix ut en stund i blåbärsskogen och plockade nog en två liter som vi gjorde blåbärspaj på! Mums!

Tanken var att vi skulle åkt mot Stockholm på Torsdag morgon, men eftersom vi hade så mycket att göra på Onsdagen så bestämde vi oss för att åka på fredagen.
Torsdagen däremot så hade jag en riktig skitdag, var sur och grinig och ville inte göra någonting. Jag var som ett riktig barn. Så Danne bestämde sig för att åka till ett nybyggt Leos lekland med Felix, dom ville att jag skulle med men tjurTessan stannade hemma. När dom väl åkt så ångrade jag mig big time! Dom hade skitkul och skickade bilder på mobilen.. Så när dom kom hem så åkte vi alla in till stan för att gå på MYRORNA. Där gjorde vi fynd!
Köpte en röd skitsnygg kappa i storlek 130, troligtvis väldigt gammal. På etiketten står det att den är från "kungliga hovleverantören..nånting..", i vilket fall som helst så är den skitsnygg och Molly kommer vara såå fin i den när den passar om en sisådär 10 år =)


Fyndade även en skitsnygg vinterjacka från MQ till mig i storlek S. Jag kommer ju inte i den nu men målet är att komma i den nästa vinter, annars ska jag ge den till Minna har jag sagt. Hon var väldigt sugen att få den redan nu tror jag så hon bjöd på lite extra gräddsås! Köpte den för 300!


På kvällen hade vi lite go´middag med grillat kött och rotfrukter i ugn, även ett glas rött slank ner.

På fredagen var det dags att packa ihop oss och åka. Vi kom iväg runt 11,30, men vad gjorde det, vi skulle bara till Gävle där vi hade bokat ett rum på Scandic hotell. Bilresan gick super! Molly sov HELA vägen! Hjälp tänkte vi, nu blir det en vaken natt. Men nope, både Molly och Felix somnade så gott vid 20,30. Så jag och Dannes kunde njuta av lite TV, räksallad och smågodis innan det var dags att krypa till sängs. Molly var ju vaken mellan 02-05 men jag var hyfsat pigg när jag steg upp vid 08,30. Sen en hotellfrukost på det och lite kaffe!

Vi visste att det skulle regna på lördagen, men vi hade ändå bestämt oss för att besöka Furuviksparken. Så vi for förbi Biltema och inhandlade gummistövlar till mig och varsin regnponcho.


Det var inte så mycket folk i parken för det ösregnade ju som sagt, men vi var rustade. Vi gick runt och tittade på lite av djuren, aporna var roligast.




Och just för att det regnade så var alla djuren inomhus och vi kunde se dom på nära håll. Men vi kollade verkligen inte på allt och vattenlandet hoppade vi över, vi begav oss mot åkattraktionerna istället och gissa om Felix tyckte det var kul! Bergochdalbana, kaffekopparna, flygande djur, men roligast av allt var nog dom elektriska bilarna. Det kostade 10 kr för några minuter. Det blev många guldpengar...




Felix trotsade verkligen regnet, när himlen öppnade sig rejält så for dom flesta hem,dom andra gick in, alla var borta utom vår utekille Felix som glatt körde runt i den blå (bästaste) bilen! Så härligt att se! Underbara unge!
Vid 17 tiden var det dags även för oss att åka hem, och denna gång med slutdestination Rotsunda! Så skönt att komma hem. 8 dagar borta, borta bra men hemma bäst!


Idag så packas det upp och tvättas, det är väl ungefär vad denna dagen har att erbjuda!
Men en till semestervecka har vi kvar innan verkligheten hinner ikapp oss..
Ps. vi sparar långt hår på Felix, här provar vi med tofs.. snart så!

Over and out..

1 kommentar: